Hur behöver vi vara mot vänner och partners

Jag vill vara med någon som liksom jag kan skapa äventyr ur missade bussar, av ett glömt paraply  och som kan se det konstnärliga i oredan som kanske finns runt oss då och då. Kort sagt någon som fokuserar på möjligheterna i livet.  

 En vän/partner behöver inte ha mycket pengar eller ett prestigefyllt jobb.

Vi MÅSTE ha tålamod, förlåtelse och acceptans för den/de/det som inte följer vår mall över hur livet ska levas och vi MÅSTE ofta kunna sätta någon annans behov framför våra egna och kunna skratta och skämta – om sig själv - och inte ta sig själv på så blodigt allvar. Detta är deviser som jag vill leva efter och jag vill vandra tillsammans med någon som vill leva på liknande sätt. 

Allt försvinner, tar slut, dör. En missad buss, ett klumpigt uttalande, eller någon annan miss, sådant blir därför så oändligt betydelselöst i livet, i universum, så det kan helt förbises. Sett ur ett ovanifrånperspektiv är det ingen mening med att älta det som fattas, utan viktigt blir att se klart det som finns runtomkring av kärlek, visdom och godhet här och nu och ge det fokus. Det finns oändligt mycket som är gott.

Det enda som kan påverkas är det som finns i nuet och då blir att visa omtanke och kärlek för andra det som är viktigt och påtagligt, ömsesidigt och givande. Det jag visar och ger från mig till andra, ger mig själv och andra lycka och det genererar mer av samma sak. Ifall jag visar omtanke och kärlek, kan det komma i min väg någon som uppskattar detta och själv har förmågan att visa detta. Jag kan inte garanteras ett sådant möte, men om jag går i bräschen, visar de saker som jag själv uppskattar och behöver, så är chanserna mycket stora att ett sådant möte sker.

Jag är kärlek – jag visar det också.

Jag vet – för att jag lär mig av livet runt omkring och det genererar kunskap inom mig själv.

Ett liv i kärlek och omtanke är mitt huvudsakliga mål.