Jag vill inte härbärgera energier som inte är vänliga

 “Look at children. Of course they may quarrel, but generally speaking they do not harbor ill feelings as much or as long as adults do. Most adults have the advantage of education over children, but what is the use of an education if they show a big smile while hiding negative feelings deep inside? Children don’t usually act in such a manner. If they feel angry with someone, they express it, and then it is finished. They can still play with that person the following day.” ― Dalai Lama XIV
 
Så är det, det är det viktiga - att släppa taget om att ha "rätt" och försöka att bevisa det, genom att klanka ner på någon annan och visa den att den har fel. Detta gör många för att de känner sig osäkra på att duga och då måste "bevisa" att de gör det. Detta behövs inte bevisas.  ALLT ÄR ÄNDÅ HITTEPÅ! Min viktigaste insikt på länge. Den gör att prestige går ganska lätt att släppa nu för tiden och det är något av det bästa att göra, anser jag. Då är fältet fritt att leva och leka på. Vi har mycket att lära oss och inse, bland annat att det inte är någon idé att härbärgera en massa negativa synpunkter om andra, köra tankeloopar som inte alls gagnar oss, fundera på varför vi har rätt och någon annan har fel osv osv.
 
Men fortfarande händer det att jag irriterar mig på när någon annan inte kan släppa SIN prestige, utan hela tiden ska tala om saker för andra. Som om de menar att de förstår allt bättre än den andra. Det kan fortfarande reta mig när andra är så självgoda, egotrippade och kärlekslösa och i det närmaste totalt saknar ödmjukhet. Jag blir så besviken då. Men jag har vid fler och fler tillfällen lyckats med att önska de personerna lycka till i livet för det tar ofantligt mycket energi av mig att härbärgera deras energier, som inte är fina energier.
 
Livet det vet vi inte hur länge det varar. Jag vill försöka befinna mig längre och längre perioder i de goda energiernas fält och då måste jag släppa taget om personer som inte kan älska, glömma och förlåta.