Torsdag 29 april

Det känns så bra att jag kunnat släppa mycket av tidigare negativa känslor som jag haft. Och att jag inte definieras av de känslorna och av de misslyckanden som jag upplevt. Vetskapen om att utfallet av det vi går igenom tillsammans med någon inte beror bara på den ena personen, är välgörande. Jag släpper det som är det negativa med andra människor och låter dem få ta hand om detta själv, jag låter det inte mera påverka mig så mycket. Jag har blivit bra på att dra gränser och bara fokusera på det som jag själv har ansvar för, det gör "ryggsäcken" jag bär på så mycket lättare. Jag är redan bra på att se det positiva i tillvaron och tänker fortsätta med det, låta bilder av positiva händelser jag varit med om och vill ska ske lysa upp tillvaron.
 
I tisdags var det en fin fullmåne, jag satt i köket och andades i skenet från den och efter en stund upplöstes tankarna. Det kändes renande och som om hela mitt inre badades i ljus och som om jag är självlysande sedan dess!
 
Våren är den bästa tiden på året med skir grönska och frisk temperatur, med allt ljusare dagar.
 
Min väninna ringde mig och vi pratade om så mycket, jag är så glad att hon anförtror sig åt mig! Hon sa att det är så bra att prata med mig, för jag dömer inte, tycker hon. Det är också så jag vill att det ska vara - vi människor är alla skröpliga på olika sätt och vilka är vi att döma någon?
 
Idag har jag både grupparbetat kring en uttalslektion för andraspråkstalare, som är en uppgift som vi har på kursen och även varit med på ett lärarlett liveseminarium med frågestund. Fonetikkursen går bra.
 
Kaffekokning vid 16 och på med regnkläder och vandringsskor och iväg på cykeln till Rudbecksg och min körkompis Maria. Vi cyklade till Pildammsparken i ett inte alltför starkt regn, där vi mötte 4 körkompisar till. Vi lade in kaffe och picnicmat i Cecilias bil och gick sedan 5 km på Vårrusets uppmärkta sträcka. Efter varje kilometer ungefär, stannade vi och sjöng en tagg eller låt. Vi avslutade med picnic under ett ganska tättväxt träd och Linn bjöd oss alla på lite bubbel. Det är ett så fint systerskap i vår kör - vi har kul tillsammans och så känns det så bra när vi sjunger och låser ackorden tillsammans! Det är ett av mina största glädjeämnen att sjunga i vår kör och jag värms ofta av minnet av när vi vann VM i barbershopsång, kategori småkörer, i Las Vegas och på att jag samma år valdes till "Most improved" sångerska. Sång bär och överbryggar så mycket, det helar och stärker, det alstrar energi som är så mycket mera än summan av varje enskild persons sång.